Når I har besluttet at skilles

Det er i mange tilfælde optakten til skilsmissen, der er det lange, seje træk. Dén tid, som I har været undervejs med at erkende, at I ikke længere skal følges ad.

Derfor er der mange par, der på tærsklen til en helt ny tilværelse mangler overblik over de praktiske udfordringer og økonomiske konsekvenser - og samtidig er tappet for mental energi på grund af følelser som sorg, skyld, jalousi, ensomhed, bitterhed, mislykkethed og bekymring for fremtiden.

Det er vigtigt, at I får sagt farvel til hinanden på en ordentlig og anstændig måde, så I begge kan se jer selv og hinanden i øjnene fremover. Ikke mindst det sidste er vigtigt, hvis I har børn.

Hvis I har børn, får I ganske vist hver jeres adresse. Men i kraft af børnene skal I fortsat fungere sammen. Derfor er det essentielt, at I får styr på både følelser, praktik, deleordning/samvær, økonomi og bolig.

I skal også lære at samarbejde om børnene på en ny måde og på trods af jeres egne, voksne udfordringer efter skilsmissen bygge nye, trygge rammer op for børnene.