Særligt sensitive mennesker

Mellem 15 og 20% af en befolkning fødes som særligt sensitive mennesker. Det betyder, at deres nervesystem bearbejder stimuli dybere end gennemsnittet. At være særligt sensitiv er ikke en sygdom eller diagnose, men en temperamentstype.

Mange ved ikke, at de er særligt sensitive og har ofte siden deres barndom troet, de fejler et eller andet. Erfaringen viser, at mange oplever en stor lettelse og kan se deres hidtidige liv i et klarhedens lys, når de erfarer, at de tilhører gruppen af særligt sensitive.

Der er både positive og mere udfordrende ting ved at være særligt sensitiv. Særligt sensitive er ofte kreative, begavede, dybsindige og har stor indlevelsesevne, men trives mindre godt med et stresset liv end andre. De bliver ofte utilfredse og udmattede, hvis de lever et liv med for mange stimuli.

Hvis du er særligt sensitiv, vil du derfor have gavn af at vælge et liv, der giver plads til din sensitive side. Det vil sige et liv, der har fokus på gode rutiner og rigelig tid og rum til fordybelse.